Beranda > Umum > Belajar itu perlu dan butuh waktu

Belajar itu perlu dan butuh waktu

Awalnya bingung mau nulis apaan. Bukan kerana  kurang bahan, namun justru kebanyakan bahan buat ditulis. Lha kok gak jadi nulis??? Masalahnya kekurangan kata-kata buat mengungkapkannya jew..yaaa artinya sama saja gak nulis juga. Tapi demi Kian, eh demi agar blog ini selalu terupdate walhasil sekenanya saya tulis. Bahasa kerennya saktulis-tulise.. 😀

Mari dilanjut..awalnya dan memang bermula dari awalnya saya malas buat ngenet. Secara kudu ngidupin laptop, tapi demi rasa penasaran saya terpaksa ngidupin laptop dan dengan paket ngenet harian seharga 2500 rupiah dah bisa ngenet sepuasnya untuk sehari saja.hehehehe… Berhubung intensitas ngenet saya tak terlalu tinggi saya pikir lebih untung pake paket harian daripada mingguan atawa bulanan. Latar belakang saya ngenet adalah buat mencoba kabel USB extension sepanjang 1,25 meter yang tadi sore saya beli. Plus mencoba atawa bahasa kerennya eksperimen dengan antena Yagi yang fungsinya memperkuat sinyal modem CDMA. Sama ngetes USB Hub baru yang juga saya beli sore tadi.

Beginilah hasilnya. Awalnya dan masih berkaitan dengan awalnya meskipun awalnya sudah banyak disebut tetapi masih tetap berawal dengan awalnya…pusiiiiiing???? yang nulis juga😀.. Percobaan kabel USB extension yang sebenarnya buat manjangin kabel modem menunjukkan hasil yang tidak menggembirakan. USB Not Recognized alias malfunction. Kecewa dunk secara harapan tiada tercapai. Lalu iseng-iseng sedikit sengaja mencari dan bertanya pada sang ahli yaitu mbah Gugel Joyo Waskito. Ketemu. Langsung praktek? Nanti dulu…copy aja lalu paste di word. Simpen. Dah selesai. kapan nyobanya? Kapan-kapan saja.. Lagi males ceritanya…

Lalu begimane dengan nyoba antena Yaginya? Alhamdulillah sukses berat..secara hasilnya full bar signal. Ternyata metode selama ini ada sedikit kekeliruan. Dengan nyoba-nyoba pake lilitan kabel ternyata cocok. Apa pasal? Modem VT 12 CDMA kan bentuknya lemu alias tambun. Nah awalnya saya pikir lilitan disematkan ke sekujur tubuh modem, ternyata gak ngaruh. Tapi setelah lilitan kusematkan seputar antena kecil yang ternyata didalamnya ada lilitan baru deh sukses…alhamdulillah. Nah gara-gara ini aku jadi teringan dengan antena wajanbolic dan kalengholic. Nah langsung saja tanya pada ahlinya. Sapa lagi kalo bukan mbah Gugel Joyo Waskito. Gak perlu waktu lama info itupun bertebaran dimana-mana.Ketemu. Langsung praktek? Nanti dulu…copy aja lalu paste di word. Simpen. Dah selesai. kapan nyobanya? Kapan-kapan saja.. Lagi males ceritanya…hah cuma copas?! Gak papa lagi..punya punya gue aja…

Percobaan ketiga ngetes USB Hub baru. Ni alhamdulillah juga gak ada kesulitan. Sukses kelas berat..So gak ada yang perlu dibahas tentang ini. Nah biz itu nulis deh di blog. Gak mutu banget kan??Tapi gak papa. Intinya saya cuma mau bilang bahwa Belajar itu perlu dan butuh waktu. Kita gak akan belajar jika belum tahu perlunya ilmu tentang sesuatu. Plus kita butuh waktu untuk mempelajarinya. Pantes aja ulama dahulu pada banyak belajar terutama membaca. Yah mengamalkan QS. Al-A’la : 1-5.. Makanya kita kudu rajin belajar dan serba ingin tahu. kalo gak tahu ya tanya..Kalo gak punya pertanyaan ya bikin perkara dulu. Dengan perkara ntar kita jadi bertanya. Dengan adanya pertanyaan kita jadi pengen tahu. Biar jadi tahu kita belajar. Klop kan?!!!

Makanya KITA HARUS BELAJAR. kerana Belajar itu perlu.

Kategori:Umum
  1. risma
    15 April 2011 pukul 3:22 am

    belajar, butuh bersabar akan jalannya. belajar, butuh bersyukur dg mengamalkannya. smga belajar mjdikan qt smakin dkat kpd-Nya. amin…🙂

    • satufikr
      16 April 2011 pukul 11:40 am

      amiin..syukron kunjungannya.dah lama gak mampir sini.😀

  2. risma
    17 April 2011 pukul 12:13 pm

    iya.. dan sekalinya mampir lagi, hm, themes-nya sama ya?

    *keep connecting aja, pak😀

  3. 5 Maret 2014 pukul 3:22 am

    Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like
    you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive
    the message home a bit, but other than that, this is
    excellent blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

  4. 19 Maret 2014 pukul 3:36 pm

    I do not leave many remarks, but I looked at a few of the comments on Belajar itu perlu dan butuh waktu | Satu Sama.

    I actually do have 2 questions for you if you tend not to mind.
    Could it be just me or does it look like like some of these remarks look as if they are written by brain dead people?
    😛 And, if you are writing at other sites, I would like to keep up with you.
    Would you make a list of the complete urls of your social sites like your
    Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

  5. 26 Maret 2014 pukul 3:13 am

    (The manual gives directions for using other, purchasable, feet, such as the lace foot and the lingerie foot.

    Then the more famous hand embroidery machine factory are: Martini’s, Tanner and
    Adolph Saurer companies. Janome: Another
    oldie, Janome has been there since 1921 and one of
    the largest sewing machine producers in the world.

  6. 27 Maret 2014 pukul 11:13 am

    Great forum posts, Many thanks!

  7. 28 Maret 2014 pukul 4:47 pm

    Thank you a llot for sharing tis with all of us you actually know what you’re talking approximately!
    Bookmarked. Kindly also discuss with my website =).

    We could have a hyperlink change agreement between us

  8. 28 Maret 2014 pukul 7:07 pm

    My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the costs.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for
    about a year and am concerned about switching to another platform.
    I have heard fantastic things about blogengine.net.
    Is there a way I can import all my wordpress content into it?
    Any kind of help would be greatly appreciated!

  9. 29 Maret 2014 pukul 9:45 am

    you’re in reality a excellent webmaster.
    The web site loading pace is incredible. It seems that
    you’re doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece.
    you have done a excellent task in this topic!

  10. 29 Maret 2014 pukul 4:59 pm

    This piece of writing is actually a fastidious one it helps new web viewers, who are
    wishing in favor of blogging.

  11. http://skrillexrecessalbumdownload.wordpress.com/
    1 April 2014 pukul 9:09 am

    An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little homework on this.
    And he actually ordered me breakfast because I discovered it for him…
    lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
    But yeah, thanx for spending time to talk about this issue here on your internet site.

  12. 3 April 2014 pukul 9:07 pm

    Hi there, yes this piece of writing is genuinely nice and I have learned lot of things from it about blogging.
    thanks.Csr Racing Hack Ifile

  13. 5 April 2014 pukul 10:36 am

    Hi! I just want to offer you a huge thumbs up for your
    great info you’ve got here on this post. I’ll be coming back to your website for more
    soon.

  14. 6 Mei 2014 pukul 6:46 pm

    After exploring a number of the articles on your web page, I really like
    your way of blogging. I book marked it to my bookmark website list and will be
    checking back in the near future. Take a look at my web site as well and
    tell me your opinion.

  15. 6 Mei 2014 pukul 11:39 pm

    Link exchange is nothing else but it is simply placing the other person’s webpage link on your page at appropriate place and other person will also do similar for
    you.

  16. 27 Juni 2014 pukul 10:55 pm

    I enjoy what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage!

    Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated
    you guys to blogroll.

  17. 27 Juli 2014 pukul 3:06 pm

    I’m gone to say to my little brother, that he should
    also pay a quick visit this weblog on regular basis to get updated from most recent news.

  18. 26 September 2014 pukul 1:52 pm

    Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot
    quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a honest price?
    Thank you, I appreciate it!

  19. 30 September 2014 pukul 9:33 pm

    Hi! This is kind of off topic but I need some
    advice from an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
    I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
    I’m thinking about setting up my own but I’m not sure
    where to start. Do you have any tips or suggestions? Cheers

  20. 8 Oktober 2014 pukul 1:55 pm

    Spot on with this write-up, I absolutely believe that this web site needs a great deal more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the info!

  21. 12 April 2016 pukul 7:06 pm

    If you are going for best contents like I do, simply pay a visit this web site everyday for the reason that
    it provides quality contents, thanks

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: